Criza de personal la Primaria Botosani

Primaria municipiului Botosani se confrunta cu o criza de personal fara precedent, deficitul de angajati fiind de circa 20%, a anuntat primarul Catalin Flutur. Potrivit acestuia, foarte multi angajati au parasit sistemul de administratie publica din cauza salariilor foarte mici, iar posturile vacante scoase la concurs nu pot fi ocupate din cauza lipsei de candidati.
“Nimeni nu vine la concurs pentru un salariu de 550 de lei pe luna, iar cei care sunt, tineri sau in varsta, pleaca in sistemul privat, unde sunt platiti mai bine. Cum sa lucrezi ca arhitect la primarie, cand, daca lucrezi pe cont propriu si faci un proiect, castigi cat ai castiga intr-un an intreg in administratie publica locala“, a afirmat Flutur.

Primarul a subliniat ca una dintre cele mai mari probleme in acest sens este inregistrata la Serviciul de urbanism, amenajarea teritoriului si disciplina in constructii, unde lipsesc arhitectii si specialistii in constructii. Aparatul propriu al Primariei Botosani are, in prezent, 158 de salariati insa necesarul de personal ar fi de aproximativ 200.

Catalin Flutur considera ca acest deficit de personal afecteaza eficienta institutiei, dar si calitatea serviciilor publice asigurate de functionari. Primarul se teme ca situatia se poate agrava, in contextul unei descentralizari a administratiei publice si a crearii unor obligatii pentru primarii de a infiinta noi compartimente si servicii.