popescu_piedone_.jpgPrimarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a declarat miercuri ca nu intentioneaza sa restructureze personalul din administratia locala si nici nu are de gand sa oblige oamenii sa plece 10 zile in concediu fara plata.

„Am sa plec eu in concediu fara plata 10 zile, daca este cazul. Nu pot sa impun nimanui. Eu pot sa-mi impun sa plec zece zile, dar unei alte persoane nu pot sa ii impun sa intre intr-un concediu fara plata si sa il chem a doua zi la munca. Daca functionarul public doreste acest lucru, sa depuna o cerere si eu o voi aproba. Nu voi dicta nimanui, nu sunt un dictator, sunt un administrator al unei institutii de stat, Primaria sectorului 4”, a declarat primarul, cu ocazia unei intalniri pe care a avut-o cu peste 100 de consilieri voluntari.

Primarul sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu-Piedone, s-a pronuntat in repetate randuri impotriva masurilor de restructurare anuntate de Guvern, afirmand ca „bugetele locale nu sunt datoare sa acopere gaurile negre ale economiei”.

„Si pe criza cetatenii si-au platit taxele si impozitele si asteapta ca acesti bani sa se intoarca la ei. Pe cetatean nu il intereseaza sa rezolve problemele economice. Solutia trebuie sa o gaseasca
managerii din Guvern. Nu bugetele locale sunt datoare sa acopere gaurile negre ale economiei. Cetateanul nu are nicio responsabilitate”
, a precizat Piedone.

Primaria sectorului 4 are 436 de angajati din care 136 reprezinta personal contractual si restul functionari publici. Daca va trebui sa se reduca personalul, asa cum cere Guvernul, ar insemna ca in administratia locala sa se lucreze doar cu 180 de angajati, fapt care, in opinia lui Piedone, ar rezulta un blocaj administrativ. Potrivit primarului, nu se pot lua aceste masuri, deoarece angajatii administratiei locale isi desfasoara activitatea atat la birou, cat si in teren, unde fac constatari si aplica sanctiuni. Organigrama Primariei sectorului 4 are 600 de posturi. La intalnirea de miercuri cu consilierii voluntari, edilul sectorului 4 a aflat despre diverse probleme ale cetatenilor si s-a angajat sa rezolve cat mai multe dintre solicitari.

„Scopul acestor intalniri este sa obtinem o mai buna comunicare cu cetatenii. Ei sunt urechile si ochii mei in teritoriu, sunt oamenii care vor sa dezvolte comunitatea locala, care aduc informatia prompt. Noi, administratia locala, incercam sa rezolvam prompt problemele semnalate. In ultimul an, consilierii au reusit sa aduca mai rapid comunicarea catre primarie. Sunt oameni cu idei minunate si vor ca zona lor sa se dezvolte. In decursul unui an de activitate, ei au adus peste 162 de petitii si propuneri. La capitolul propuneri, in proportie de 85% sunt rezolvate, iar sesizarile 100%”, a afirmat edilul sectorului 4.