Liberalul Cristian Niculescu Tâgârlaş, consilier local, a declarat că revine în funcţia viceprimar al municipiului Baia Mare, potrivit hotărârii Tribunalului Maramureş. „Instanţa de contencios-administrativ a Tribunalului Maramureş a admis cererea mea de suspendare provizorie a efectelor hotărârii Consiliului Local Baia Mare prin care s-a constat încetarea de drept a mandatului. Soluţie este executorie (…) însă instanţa va continua procesul pe fond privind anularea sau nu a hotărârii respective. Practic, începând de marţi, revin pe funcţia de viceprimar al municipiului Baia Mare”, a precizat Cristian Niculescu Tâgârlaş.

El a fost suspendat din funcţia de viceprimar al municipiului Baia Mare în luna februarie de grupul majoritar al Coaliţiei pentru Baia Mare – UDMR, PMP, PNŢCD, FDGR şi PSRO – din cadrul CL, simultan cu demisia fostul primar interimar, Marinel Rob. La următoarea şedinţă a CL Baia Mare, Marinel Rob a fost reales viceprimar cu atribuţii de primar interimar, urmând să fie avansate propuneri pentru ocuparea unei funcţii de viceprimar rămase vacante. Unul dintre viceprimarii municipiului Baia Mare este reprezentantul UDMR, Noemi Vida.

Cătălin Cherecheş, aflat sub control judiciar, participă frecvent la şedinţele CL şi se implică pentru solicitările grupului consilierilor Coaliţiei pentru Baia Mare privind modificarea ordinii de zi a şedinţelor. AGERPRES