Condamnarea primarului municipiului Baia Mare, Cristian Anghel, la doi ani şi şase luni de închisoare este însoţită şi de interdicţia de a ocupa o funcţie publică, precum şi de obligarea acestuia la plata a 394.500 de euro către municipalitate.

„Curtea de Apel Cluj a hotărât astăzi, 17.03.2010, admiterea recursului declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj prin care condamnă pe inculpatul Anghel Cristian la 2 ani şi 6 luni cu executare în regim de detenţie şi interzicerea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, pentru o perioadă de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii de corupţie prevăzute de art. 132 din Legea nr. 78/200, raportat la art. 248-2481 şi anume abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată”, se arată într-un comunicat remis de către purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, Claudia Ilieş.

În document se mai arată că primarul Cristian Anghel a fost trimis în judecată în urma rechizitoriului DNA din 26 septembrie 2007, „reţinându-se în sarcina sa că în perioada 2004 – iunie 2006 a refuzat să demareze procedurile legale pentru a cumpăra un imobil cu preţul de 150.000 de euro, după care, cu încălcarea legii, a determinat, prin proiectele de Consiliu Local promovate, achiziţionarea imobilului la valoarea de 544.550 euro”.

Claudia Ilieş a precizat că Anghel este obligat să plătească în favoarea Municipiului Baia Mare echivalentul în lei al sumei de 394.500 euro şi că se menţine sechestrul asupra bunurilor sale mobile şi imobile instituit în cursul urmăririi penale. Decizia Curţii de Apel Cluj este definitivă şi urmează să fie pusă în executare de către instanţa de fond – Judecătoria Baia Mare. AGERPRES