Cristian Anghel a fost pus în libertate pentru 30 de zile

anghel_cristian09.jpgTribunalul Maramureş au respins, vineri, recursurile depuse de procurorii DNA şi avocaţii lui Cristian Anghel şi a dispus menţinerea deciziei Judecătoriei Baia Mare de punere în libertate pentru 30 de zile a acestuia.

Cristian Anghel a fost eliberat tot vineri din Penitenciarul Gherla. Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla, Dan Donciu, a declarat că Anghel a fost eliberat în jurul orei 15,00, după ce a sosit de la Baia-Mare, unde a fost prezentat instanţei de judecată.

Anghel a precizat că imediat după Paşte va încerca să-şi rezolve în cel mai scurt timp toate problemele, iar în paralel avocaţii săi vor încerca să atace pe toate căile sentinţa de condamnare a Curţii de Apel Cluj, inclusiv dreptul la semnătură retras de Prefectul judeţului Maramureş. Fostul primar a spus că se va adresa şi la CEDO pentru a-şi apăra cauza. Cristian Anghel a menţionat că se va strădui ca proiectele europene aflate în derulare purtând semnătura sa să-şi urmeze cursul normal.

Procurorul DNA Bogdan Gabor a susţinut în faţa magistraţilor că solicitarea celor doi avocaţi privind eliberarea temporară a condamnatului Cristian Anghel pentru predarea gestiunii din primăria Baia Mare şi a proiectelor finanţate de UE şi Guvern nu este justificată. În acelaşi timp, avocatul lui Cristian Anghel, Ionuţ Blăjan, a precizat că, pe 14 mai, Tribunalul Maramureş va judeca decizia Prefectului de revocare din funcţie a primarului, după ce apărătorul său a atacat în instanţă ordinul emis de prefect.

Fostul primar al municipiului Baia Mare Cristian Anghel a fost condamnat, pe 18 martie, de Curtea de Apel Cluj, la doi ani şi şase luni de închisoare pentru corupţie şi neglijenţă. Pe 24 martie, Judecătoria Baia Mare a admis cererea avocaţilor fostului primar Anghel de întrerupere a pedepsei cu închisoarea, fiind de acord cu punerea lui în libertate pentru 30 de zile, faţă de 60 de zile cât solicitaseră avocaţii acestuia. Avocatul edilului, Ionuţ Blăjan, a depus o solicitare din partea clientului său în care a specificat faptul că Anghel are de predat gestiunea primăriei Baia Mare, de încheiat situaţia universitară unde este profesor şi de rezolvat o serie de probleme din familie. AGERPRES