Cristian Adomniţei vrea să transforme judeţul Iaşi într-un pol agroindustrial

adomnitei_cristian.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a avut miercuri o primă întâlnire cu preşedinţii asociaţiilor producătorilor agricoli din judeţ, dezbaterile vizând intenţia de a transforma Iaşiul într-un pol agroindustrial.

Cristian Adomniţei a recunoscut că de la preluarea mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi acesta este punctul de pornire pentru aplicarea proiectului de transformare a judeţului într-un pol agroindustrial.

„Îmi doresc ca toţi fermierii care au fost reprezentaţi aici prin preşedinţi de asociaţii să înţeleagă că au în Consiliul Judeţean un suporter foarte determinat, care îi va ajuta să ducă la bun sfârşit proiectele de dezvoltare rurală. Este foarte important să accelerăm procesul de creare a formelor asociative, iar acestea să fie cât mai puternice, să ajungă să poată determina politici publice în segmentul lor. Vreau să reuşim să facem din judeţul Iaşi generator de politici publice la nivel naţional în acest domeniu. Acest lucru nu se poate realiza decât dacă fermierii se adună sub egida Consiliului Judeţean, în cooperare cu reprezentanţii Camerei Agricole”, a declarat Cristian Adomniţei.

El a adăugat că în perioada următoare vor fi organizate întâlniri regulate cu toţi reprezentanţii fiecărei asociaţii de profil în parte. Tot miercuri a fost lansat oficial primul număr al Jurnalului Agricol Ieşean, publicaţie care îşi doreşte să devină un instrument de lucru al fermierilor ieşeni.

La eveniment au luat parte şi reprezentanţii Camerei Agricole Judeţene Iaşi, Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Instituţiei Prefectului Judeţului Iaşi. AGERPRES

Cristian Adomniţei vrea să transforme judeţul Iaşi într-un „pol agroindustrial”

adomnitei_cristian1.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei a declarat, joi, la deschiderea Târgului Agralim şi a Festivalului Naturii, care se desfăsoară în aceste zile la Iaşi, că unul dintre obiectivele sale este transformarea judeţului pe care-l conduce într-un „pol agroindustrial”.

„O investiţie de peste 8 milioane de euro a Consiliului Judeţean (Centrul Expoziţional Moldova-n.r), care stătea nefolosită era o pierdere pentru judeţ şi pentru economia locală. Târgul AGRALIM şi celelalte evenimente integrează, practic ,cel mai important potenţial al creşterii economice a judeţului. Transformarea judeţului într-un pol agroindustrial este unul din obiectivele mele pe termen lung. Sperăm ca acest târg şi astfel de manifestări să constituie o tradiţie în anii ce vin. Fermierii şi specialiştii din domeniu au astfel un loc de întâlnire, cu o componentă economică şi de promovare excepţională, a declarat Cristian Adomniţei.
(mai mult…)

Evenimente

Inovatie

Urbanism

Servicii Publice

Mediu

CALENDAR EVENIMENTE

Eventsmax