Primarul Municipiului Focşani, Cristi Valentin Misăilă, afirmă că banii pe care municipalitatea urmează să îi primească de la Consiliul Judeţean Vrancea, ca urmare a alocărilor din Fondul de Rezervă a Guvernului, acoperă circa o treime din necesarul pentru încălzirea oraşului până la finele anului în curs.

„Prin adresa pe care am trimis-o şi către Prefectură şi către CJ, am spus foarte clar că avem nevoie de 25.300.000 de lei pentru acoperirea necesarului de finanţat până la finele anului. Doar pentru asigurarea continuităţii serviciului de alimentare cu energie termică a municipiului Focşani pe luna decembrie 2021 am fi avut nevoie de 15.962.000 lei. Mai aveam şi nişte sume prevăzute pentru salubritate stradală, pentru deszăpezire, pentru CSM Focşani. Cu siguranţă banii aceştia îi vom redirecţiona doar pentru a asigura încălzirea în municipiul Focşani până la finele anului. Dar banii primiţi ajung pentru acoperirea a mai puţin de o treime din necesar”, a declarat primarul Cristi Misăilă.

Administraţia judeţeană a anunţat că Guvernul României a decis să aloce CJ Vrancea suma de 6,5 milioane de lei din Fondul de Rezervă bugetară care se află la dispoziţia Executivului. Fondurile sunt necesare pentru cheltuielile legate de protecţia copilului şi pentru sistemul social aferent persoanele cu handicap, iar cinci milioane de lei vor merge către municipiul Focşani.

În luna octombrie a anului în curs, ENET SA, societatea de termoficare a oraşului, a anunţat că va furniza apă caldă şi căldură cu program, după ce societatea nu a reuşit să încheie un nou contract cu furnizorii de combustibil.

Ulterior, Consiliul Local al municipiului Focşani a aprobat alocarea unor sume de bani sumei către ENET SA, în vederea asigurării căldurii şi apei calde pentru locuitorii oraşului, bani care urmau să asigure agentul termic şi apa caldă până la începutul lunii decembrie 2021, în aşteptarea unei noi rectificări bugetare. AGERPRES