Cristache Rădulescu: “Consiliul Judeţean Ilfov nu poate suporta pierderile RATB”

radulescu cristache.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Cristache Rădulescu, a declarat, vineri, că va căuta soluţii pentru transportul public interorăşenesc, în urma deciziei RATB şi a Primăriei Capitalei de a suspenda transportul public din Ilfov.

El a subliniat că după analiza facturilor RATB s-a constatat că pe lângă cheltuielile de transport sunt incluse şi pierderile regiei.

“S-a făcut o analiză la nivelul Consiliului Judeţean şi am constatat că pe lângă cheltuielile de transport erau cuprinse şi pierderile regiei. Judeţul Ilfov nu poate să suporte aceste pierderi”, a spus Cristache Rădulescu.


Preşedintele CJ a adăugat că în prezent au loc discuţii cu Primăria Capitalei pentru găsirea unei soluţii a transportului public interorăşenesc din Ilfov. Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a anunţat vineri că începând de marţi, 15 iunie, nu va mai asigura transportul public pe liniile preorăşeneşti din judeţul Ilfov, deoarece Consiliul Judeţean nu şi-a îndeplinit obligaţiile de plată pe care şi le asumase faţă de Consiliul General al Municipiului Bucureşti printr-un protocolul semnat în anul 2008. AGERPRES