Credit de 40 milioane lei pentru continuarea investitiilor din Satu Mare

Consiliul Local al Municipiului Satu Mare a aprobat, in sedinta extraordinara, contractarea unui credit in valoare de 40 milioane de lei pentru finalizarea proiectelor de modernizare a drumurilor, incepute anul trecut.
Primarul Iuliu Ilyes a declarat ca din creditul de 70 de milioane de lei, valoare actualizata, contractat in 2005, au ramas 17,5 milioane de lei si mai are nevoie de 40 de milioane de lei pentru finalizarea unor proiecte importante incepute anul trecut.

Din credit se vor finaliza urmatoarele investitii: repararea drumului Odoreului, drumului Paulestiului, reabilitarea zonei Zefirului, a Pietei Corneliu Coposu si intocmirea unui studiu de fezabilitate pentru un alt pod peste raul Somes. Potrivit primarului, legislatia prevede un grad de indatorare a administratiilor locale de maximum 30%, iar dupa contractarea acestuia gradul municipiului va ajunge la 12%. Primaria mai are contractate patru credite: unul de 70 de milioane de lei pentru reparatii drumuri, unul de patru milioane de euro pentru construirea unui pasaj peste cale ferata, 10 milioane de euro pentru un proiect de inlocuire a retelelor de canalizare si inca un contract de leasing pentru 10 autobuze.