Primăria municipiului Baia Mare va contracta un împrumut de 15 milioane de lei de la Ministerul Finanţelor pentru realizarea a două proiecte comunitare, a declarat viceprimarul Doru Dăncuş.

„Contractarea împrumutului în sumă de 15 milioane de lei are o maturitate de 5 ani, banii urmând a fi utilizaţi în finalizarea a două proiecte importante pentru oraş. (…) Consilierii locali au aprobat efectuarea împrumutului şi cred că am ales varianta cea mai bună. (…) Banii vor fi utilizaţi pentru creşterea eficienţei energetice a clădirii Spitalul de Pneumofiziologie ‘Dr. Nicolae Ruşdea’ (fostul spital TBC – n.r.) şi dezvoltarea infrastructurii de educaţie tehnologică prin modernizarea Colegiului Tehnic ‘Transilvania’. Spitalul se află într-un amplu proces de modernizare, iar partea importantă a investiţiilor e suportată din bugetul local”, a spus Doru Dăncuş.

Viceprimarul municipiului Baia Mare a mai adăugat că, în acest an, alte investiţii de calibru mediu vor fi susţinute din bugetul local, surse guvernamentale sau credite bancare.

„Suntem în continuă expansiune, iar alte proiecte de investiţii vor fi realizate prin contribuţia bugetului local sau alte surse de finanţare, credite bancare sau guvernamentale. Încercăm să onorăm toate categoriile de investiţii pentru a schimba faţa oraşului nostru”, a mai spus Doru Dăncuş. AGERPRES