Consilierii judeţeni din Olt au aprobat joi contractarea de către Consiliul Judeţean Olt a unui împrumut în valoare de 10 milioane de lei pentru reabilitarea a 21 de tronsoane de drumuri judeţene, pe nouă dintre acestea urmând să se pună îmbrăcăminţi bituminoase uşoare şi pe 16 covoare asfaltice.

Printre argumentele ce au determinat contractarea creditului de către CJ Olt, sunt enumerate efectele gerului şi ninsorilor abundente din această iarnă, starea avansată de uzură şi degradare a unor tronsoane de drum judeţean. „Din cauza traficului greu, a vechimii de peste 25 de ani a sistemului rutier, a diferenţelor de temperatură, precum şi a activităţilor de deszăpezire din timpul iernii partea carosabilă este într-o stare avansată de degradare, prezentând gropi, făgaşe, văluriri, faianţări. Această stare de fapt face ca circulaţia să se desfăşoare necorespunzător din punctul de vedere al siguranţei”, se arată în hotărârea de consiliu privind contractarea împrumutului pentru reabilitarea drumurilor.

Creditul urmează a fi rambursat în următorii 20 de ani, iar lucrările de reabilitare ar urma să înceapă în această vară şi să fie încheiate în ultima parte a anului. AGERPRES