Craiova va fi primul oraş care nu este capitală europeană ce va găzdui Expoziţia “Spaţiul European”

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, şi preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, au anunţat vineri că Expoziţia “Spaţiul European”, care până în prezent a fost găzduită doar de marile capitale europene, va fi prezentată în municipiul reşedinţă de judeţ în perioada 19-27 aprilie. Olguţa Vasilescu a spus că oraşul Craiova este primul din Europa care, fără să fie capitală, va găzdui această expoziţie.

Ion Prioteasa a declarat că expoziţia va fi un moment de referinţă pentru Craiova care candidează la titlul Capitală Culturală Europeană 2021, mai ales că este în mod special urmărită de Comisia Europeană.

“Expoziţia va fi în Piaţa Mihai Viteazul din Craiova şi este urmărită în mod special de Comisia Europeană. Până în prezent această expoziţie a fost vizitată, în oraşele pe unde a umblat, de peste 360.000 de oameni. Adică ne aşteptăm ca această expoziţie să fie vizitată de marea suflare a tineretului din judeţul Dolj, dar nu numai. Şi în aceste condiţii să putem marca acest moment deosebit”, a spus Ion Prioteasa.
El a dezvăluit că expoziţia constă într-o sferă care va fi amplasată în centrul Craiovei, care este adusă de trei TIR-uri pentru că are o greutate impresionantă, iar în interior va fi pământul cu planetele în jur şi pupitre de interactivitate cu toţi sateliţii existenţi în prezent. În această expoziţie pot intra 300 de oameni în picioare sau 120 de oameni stând la mese. “Aici vom organiza conferinţe, conferinţe de presă, iar instituţiile de cultură vor fi prezente cu evenimente pe care le vor avea. În aceste zile vor fi prezente personalităţi, ne aşteptăm chiar la unele personalităţi de rang ale UE. Însă va fi un moment de referinţă în viaţa oraşului pentru că în 2013 expoziţia a fost la Madrid, la Budapesta, la Varşovia, la Bratislava, la Dublin, la Roma, la Vilnius, la Lisabona”, a afirmat Ion Prioteasa. AGERPRES