Craiova va fi al doilea oras din tara cu acces gratuit la internet

solomon-antonie_.jpgCraiova va deveni al doilea oras din tara, dupa Azuga, cu acces gratuit la internet. Primarul Antonie Solomon a anuntat ca, in curand, Craiova va pasi intr-o alta era, aceea a Wi-Fi-ului.

“Purtam negocieri cu o companie irlandeza, lider in domeniu, specializata pe acest tip de servicii – freehotspot.com. Dorim sa obtinem costuri minime de instalare si intretinere pentru municipalitate, dar eficienta maxima pentru utilizatori”, a declarat primarul Antonie Solomon.

Potrivit acestuia, intr-o prima faza, se vor crea 50 de puncte de acces gratuit, care vor acoperi toate parcurile publice din Craiova. In felul acesta, Bania ar ajunge rapid al doilea oras din Romania cu acces gratuit la internet, primul fiind Azuga.

“Este vorba despre un serviciu care va permite municipalitatii sa promoveze orasul, actiunile ce sunt derulate de Primaria Craiova. In acelasi timp, dorim sa le oferim acces gratuit la internet in spatiul public atat craiovenilor, cat si utilizatorilor business si turistilor care viziteaza sau tranziteaza Craiova”, a mai spus Solomon.