Primarul Craiovei, Antonie Solomon (foto), a demisionat din PSD, pe motiv ca nu mai poate ramane in aceeasi formatiune politica cu cei care au pierdut alegerile din 2004.
„M-am gandit de mai mult timp sa demisionez din acest partid, dar nu eram hotarat. Astazi am trimis demisia mea prin fax la sediul PSD Dolj. Am oferte de la mai multe formatiuni politice, insa ma voi mai gandi in care ma voi inscrie. Deocamdata raman independent”, a spus Solomon.

Deputatul Ion Calin, presedintele PSD Dolj, a declarat pentru Rompres ca demisia este un act unilateral de vointa. „Regret ca domnul Solomon a demisionat, pentru ca plecarea unui primar de municipiu asa cum este Craiova reprezinta o pierdere pentru partidul nostru. Eu am apreciat intotdeauna personalitatea puternica a dumnealui si impreuna am facut echipa buna. In acelasi timp sunt insa si surprins de acest gest, pentru ca pana mai ieri domnul primar declara ca este social-democrat si ca nu va pleca niciodata din acest partid”, a spus Calin.

De altfel, Antonie Solomon a declarat ca va pleca din PSD in urma cu aproape o luna de zile dupa ce pe 9 aprilie a pierdut alegerile pentru sefia PSD Dolj. Dupa ce deputatul Ion Calin a fost ales presedinte al PSD Dolj, Solomon a declarat ca „nu poate sa mai stea cu gasca asta de golani din fruntea organizatiei judetene”. „Nu pot sa stau in partid cu gasca asta de golani in fruntea organizatiei judetene. Au transformat partidul intr-o afacere de familie. Au fost delegati la Conferinta Judeteana care s-au vandut pe o bere. Ii las pe ei sa faca politica, se pricep, mai ales la jocurile de culise. Ei sunt inca in perioada de acumulari, se comporta ca liberalii, nu ca social-democratii”, declara Solomon despre noua conducere a PSD aleasa de Conferinta Judeteana.