vasilescu_olguta2.jpgCraiova este prima administraţie locală care semnează un contract de finanţare cu o firmă chineză, a declarat luni, la Beijing, primarul Olguţa Vasilescu, după parafarea unui memorandum cu partea chineză privind construcţia unui grup de locuinţe în reşedinţa judeţului Dolj.

„Craiova este prima administraţie locală care semnează un contract de finanţare cu o firmă din China. Luna viitoare urmează să înceapă construcţia unui cartier de locuinţe. Este vorba de peste 1.800 de locuinţe la un preţ foarte mic, de 400 de euro metrul pătrat. Preţurile locuinţelor vor primi de la 20.000 de euro până la 45.000 de euro. Aceste locuinţe vor beneficia de finanţare de la Banca de Dezvoltare a Chinei, urmând ca aceia interesaţi să cumpere direct de la chinezi. Noi am pus la dispoziţie un teren de şapte hectare, am urmat toate procedurile legale de până acum de concesionare a acestui teren. A câştigat această firmă din China la un preţ care este nesperat de bun pentru noi”, a explicat primarul Craiovei.

Olguţa Vasilescu a adăugat că lucrările în subantrepriză vor fi efectuate doar cu firme din Craiova şi materialele de construcţie vor fi achiziţionate de pe piaţa locală. Ea a precizat că firma chineză face investiţia pe bani săi, printr-un credit de la Banca de Dezvoltare a Chinei, urmând să vândă direct craiovenilor, dar cu o procedură de solicitare de locuinţă efectuată prin intermediul primăriei. „Adică noi avem, deja, 6.000 de cereri depuse de craioveni la Primărie. Dintre aceste cereri vom selecta şi firma respectivă le va vinde la preţul acesta, care este preferenţial. La noi criteriul este de ‘primul venit, primul servit’ dintre cei care şi-au depus cereri”, a spus Olguţa Vasilescu, care a mai precizat că termenul de execuţie va fi de maximum doi ani iar investiţia totală se ridică la 35 de milioane de euro.

Primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu, a semnat luni un Memorandum între primăria municipiului Craiova şi China Development Bank şi Shandong Ningjian Construction Group Co Ltd pentru construirea unui cartier de locuinţe. Înţelegerea a fost parafată la finalul întâlnirii bilaterale de la Beijing dintre premierul român şi prim-ministrul chinez şi după discuţiile purtate în plenul celor două delegaţii. AGERPRES