Consiliul Judetean Covasna a aprobat miercuri participarea la infiintarea Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara „Muntii nostri”, alaturi de judetul Harghita, in scopul accesarii fondurilor structurale prin proiecte de interes comun.

Potrivit statutului, asociatia va avea ca obiective dezvoltarea teritoriala si regionala, reforma administratiei publice, intarirea rolului societatii civile, dezvoltare economica si a resurselor umane, extinderea relatiilor internationale, protectia mediului, dezvoltarea serviciilor sociale si colaborarea pe linie de tineret, sport, arta si cultura.

Patrimoniul initial al asociatiei va fi de 200.000 de lei, prin contributia egala in numerar a membrilor, iar cotizatia anuala va fi stabilita in cadrul sedintei de constituire a acesteia. Proiectul a intampinat opozitie din partea unor consilieri din cadrul Aliantei Romanesti, care au sustinut ca obiectivele sunt prea generale si ca asocierea se poate face conform legii doar pe proiecte concrete, insa in ciuda acestor puncte de vedere propunerea a fost aprobata cu majoritate de voturi.

Presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, a declarat ca „proba legalitatii se va face in instanta”, care va decide in momentul inregistrarii asociatiei daca intruneste sau nu normele prevazute de lege. AGERPRES