Covasna, cel mai mic judet din tara, se va infrati cu o regiune chineza, ce are o populatie mai mare decat cea a Romaniei. Ideea infratirii a aparut cu prilejul vizitei oficiale facute in urma cu doua luni in judetul Covasna de o delegatie a Republicii Populare Chineze, condusa de ambasadorul acestei tari la Bucuresti, Excelenta Sa Xu Jian.
Raspunzand propunerii chineze, autoritatile covasnene au lansat la vremea respectiva ideea infratirii judetului cu o regiune care sa aiba o componenta etnica diversa, asa cum este si Covasna, si astfel chinezii au avansat propunerea unui parteneriat cu Mongolia inferioara. Aceasta regiune are o populatie de 23 de milioane de locuitori, fata de 230.000 cati numara judetul Covasna si o suprafata de 180.000 de kilometri patrati, adica circa trei sferturi din teritoriul tarii noastre.

Consiliul Judetean Covasna a primit un vot favorabil din partea alesilor judeteni pentru demararea demersurilor de infratire cu regiunea chineza. In urma vizitei oficiale din luna iunie, in judetul Covasna se va constitui si o filiala a Asociatiei de prietenie romano-chineze, cea de-a 25 de acest fel din tara, a declarat presedintele Consiliului Judetean Covasna, Demeter Janos. La ora actuala in Romania traiesc legal 4.100 de chinezi, dar numai doi in judetul Covasna. Unul dintre acestia si-a anuntat oficial intentia de a amenaja un centru turistic si de agrement in apropierea statiunii Sugas Bai, la numai 2 kilometri de municipiul Sfantu Gheorghe si a obtinut avizul Consiliului local municipal pentru construirea unui hotel, unui teren de tenis si unui mic parc de distractii.