Covasna: CJ vrea sa concesioneze drumurile judetene

Consiliul Judetean Covasna intentioneaza sa dea in concesiune unei firme de constructii drumurile judetene, pe o perioada de cinci ani, pentru a rezolva problema reabilitarii acestora.
Potrivit autoritailor locale, bugetul alocat judetului Covasna pentru refacerea drumurilor este foarte scazut, in acest an CJ avand la dispozitie doar noua miliarde de lei pentru lucrarile de reparare a drumurilor. Presedintele CJ Covasna, Demeter Janos, a declarat ca pentru solutionarea acestei probleme este luata in calcul varianta concesioanarii drumurilor judetene, pe o perioada de cinci ani, unei firme de specialitate, care, la randul ei, ar putea astfel sa acceseze un credit bancar.

“Vom organiza o licitatie pentru concesionarea drumurilor judetene si speram ca toate procedurile vor fi finalizate pana la sfarsitul lunii iulie”, a afirmat Demeter. Potrivit acestuia, firma care va castiga licitatia va putea sa contracteze pe 20 de ani un credit bancar de 100-140 de miliarde de lei, bani cu care vor putea fi reabilitate aproape toate drumurile din judet.

Presedintele Consiliului Judetean apreciaza ca societatea care va concesiona drumurile judetene va avea garantia ca in aceasta perioada fondurile intrate in conturile CJ Covasna pentru reabilitarea drumurilor vor fi cheltuite prin firma si astfel vor putea fi platite ratele la banca. In 2005, conducerea CJ Covasna a platit restantele de anul trecut pentru lucrarile de reparare a drumurilor, ramanand astfel, din cele 23 de miliarde de lei alocate pe acest an, cu doar noua miliarde de lei.