Costurile pentru mierea scolarilor vor fi suportate de bugetele locale

Fondurile necesare pentru mierea care se va acorda prescolarilor si scolarilor vor avea aceeasi sursa de finantare ca produsele lactate si de panificatie, a decis Executivul.
Astfel, sumele pentru mierea care va fi distribuita ca supliment nutritiv prescolarilor si scolarilor din clasele I-IV din invatamantul de stat si confesional vor fi suportate, incepand cu 1 ianuarie 2009, din bugetele locale ale judetelor, sectoarelor Capitalei, din cele ale comunelor, oraselor si municipiilor, dupa caz, din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, precizeaza un comunicat remis de Executiv.

Aceste prevederi sunt incluse intr-o ordonanta de modificare a Legii nr. 509/2006 privind acordarea de miere ca supliment nutritiv pentru prescolarii si elevii din clasele I-IV din invatamantul de stat si confesional, aprobata miercuri de Guvern. Legea nr. 509/2006 prevede ca fondurile necesare pentru acordarea de miere sa fie alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

Avand in vedere insa faptul ca Ordonanta 32/2001 stabileste ca finantarea invatamantului preuniversitar se face din bugetele locale, din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, Executivul a aprobat noua ordonanta care reglementeaza sursele de finantare. Normele de aplicare a ordonantei vor fi intocmite de Ministerul Internelor si Reformei Administrative si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, in termen de 60 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial si vor fi aprobate prin hotarare de guvern.