Judeţul Galaţi nu a primit niciun leu de la Guvern pentru localităţile afectate de inundaţiile din perioada mai-august, deşi au fost trimise către Executiv documentele necesare alocării de fonduri, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Costel Fotea.

Potrivit acestuia, inundaţiile din perioada mai-august au afectat 32 de unităţi administrativ-teritoriale(UAT) din judeţ cu o populaţie de 420.266 de locuitori, valoarea totală a pagubelor fiind estimată la suma de 9.575.000 lei.

Fotea a precizat că, în urmă cu câteva zile, Guvernul a alocat 374 de milioane de lei pentru 22 de judeţe afectate de inundaţii, dar judeţul Galaţi nu se regăseşte între ele, deşi suma totală pentru despăgubiri depăşeşte cu puţin 9 milioane de lei, iar judeţul Cluj a primit 100 de milioane de lei.

„Am făcut o adresă către premier să ia act că sunt 32 de UAT-uri din judeţ care au suferit de pe urma inundaţiilor. De ce să sufere 420.266 de oameni din cele 32 de UAT-uri afectate şi să nu primească despăgubiri? Din tot judeţul Galaţi nu a primit nimeni niciun leu ca despăgubiri. Cum de 22 de judeţe au reuşit să ia bani, din care judeţul Cluj s-a ales cu 100 de milioane, iar un singur judeţ nu? Fac un apel către Guvern să aloce şi pentru judeţul Galaţi sume pentru calamităţi”, a spus Fotea. AGERPRES