Secretarul general al judeţului Sălaj, Cosmin-Radu Vlaicu, a fost reales în funcţia de preşedinte al Asociaţiei Secretarilor Judeţelor din România (ASJR) pentru un nou mandat de patru ani (2021-2025), în cadrul unei Adunări Generale desfăşurate online.

El a îndeplinit aceeaşi funcţie şi în perioada 2016-2020, iar în 2012-2016 a fost secretar executiv al organizaţiei.

„La Adunarea Generală de marţi am fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al Asociaţiei Secretarilor Judeţelor din România. Cu aceeaşi ocazie, a fost desemnat şi noul Consiliu Director al asociaţiei, din care, alături de preşedinte, mai fac parte secretarii generali ai judeţelor Iaşi, ca vicepreşedinte, Buzău – secretar executiv, Maramureş, Ialomiţa, Ilfov şi Tulcea – membri, precum şi cenzorul – secretarul general al judeţului Satu Mare”, a declarat Cosmin Vlaicu.

ASJR este o organizaţie apolitică, cu caracter profesional, din care fac parte în prezent 37 din cei 41 de secretari generali ai judeţelor din România. Scopul organizaţiei este de a promova interesele profesionale ale acestei categorii de funcţionari publici de conducere, unici la nivelul fiecărei unităţi administrative-teritoriale din România, şi cărora le revine un rol foarte important în buna organizare şi funcţionare a autorităţilor publice locale.

În vârstă de 47 de ani, Vlaicu este secretar general al al judeţului Sălaj din anul 2008, când a câştigat concursul organizat în acest sens de către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici din Bucureşti.

Cosmin-Radu Vlaicu şi-a început cariera în administraţie ca arhivar, în 1991, pentru ca după absolvirea Facultăţii de Drept, să devină consilier juridic şi apoi şef serviciu. În 2005 a preluat şefia Serviciului Public Comunitar Judeţean de Evidenţă a Persoanelor Sălaj, funcţie pe care a ocupat-o până în 2008. Este doctor în ştiinţe administrative, lector universitar asociat la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul UBB Cluj-Napoca, Extensia Satu Mare şi autor de carte şi articole de specialitate în domeniul dreptului administrativ şi a ştiinţelor administrative. AGERPRES