Cosmin Paun este noul subprefect al judetului Galati

Democrat-liberalul Cosmin Paun a devenit subprefect al judetului Galati, cu caracter temporar, in urma unei hotarari aprobate in sedinta de Guvern de miercuri, a declarat secretarul executiv al PD-L, Mircea Toader.

In aceeasi sedinta de Guvern s-a luat decizia ca fostul subprefect Marcela Crista Sighinas sa fie numit in functia publica de inspector guvernamental.

Cosmin Paun are 36 ani, este casatorit si are un copil. A absolvit Academia Navala “Mircea cel Batran” – Facultatea de Navigatie, este licentiat in conducerea si exploatarea navelor de transport maritim. In perioada 1995 – 2002 a fost ofiter maritim pe diverse tipuri de nave. Din 2002 s-a implicat in afaceri. Este membru PD de opt ani, iar in cadrul partidului a ocupat mai multe functii de conducere, fiind la al doilea mandat consecutiv de consilier in Consiliul Local Municipal Galati.

“Implicarea intr-o functie executiva cred ca se preteaza caracterului si modului meu de a actiona. Vin din zona afacerilor, pregatirea profesionala si mai ales militara ma recomanda ca fiind un om de actiune. Cand actionezi intr-un for legislativ, chiar daca vii cu propuneri de proiecte care sunt votate si devin hotarari, poti avea anumite dezamagiri pentru ca nu tine de tine ca ele sa fie puse in aplicare. In pozitia de subprefect mergi pe un program de guvernare bine stabilit, si nu depinde decat de tine sa-l pui in aplicare. Stiu ce inseamna un ordin venit de la Guvern”, a declarat Cosmin Paun. Noul subprefect a declarat ca va colabora bine cu noul prefect Claudiu Branzan, propus de PSD.

Mircea Toader a mentionat ca cel de-al doilea subprefect propus de PD-L Galati, Paul Florea, ar putea fi numit in functie saptamana viitoare, pentru ca exista o anumita procedura ce trebuie indeplinita pentru a deveni functionar public. Acesta ar urma sa o inlocuiasca pe Aurica Luchiniuc devenita subprefect prin transformarea functiei de secretar general al Prefecturii.