Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, stând în picioare şi interior

Primarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, a declarat joi, pentru AGERPRES, că taxele şi impozitele pe anul 2024 nu vor fi majorate mai mult decât rata inflaţiei.

El a arătat că se intenţionează o creştere a nivelului taxelor şi impozitelor cu 13,8%, atât cât a fost inflaţia pe anul 2022.

Precizarea edilului Cosmin Andrei vine în contextul în care Primăria Botoşani a lansat în dezbatere publică nivelul taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2024.

„Nu avem de ales dacă le majorăm sau nu. Avem un indice de inflaţie pe care îl aplicăm la nivelul taxelor şi impozitelor actual, aşa cum spune legea. Peste acel nivel nu avem nicio creştere. Păstrăm taxele şi impozitele pe care le-am avut în plată în 2023 şi în anul 2024”, a afirmat Cosmin Andrei.

Primarul Botoşaniului susţine că rata inflaţiei este atât de mare încât municipalitatea nu îşi mai permite să adauge vreun procent la viitoarele taxe şi impozite.

„Este prea mare rata inflaţiei ca să mai putem aplica plafon peste. Cheltuielile noastre sunt greu de suportat doar din taxele şi impozitele locale. Cred că s-ar impune o mică majorare, dar trebuie ţinut cont de această majorare forţată cu indicele de inflaţie. Dacă am veni cu un alt procent peste acesta, ar fi de nesuportat pentru populaţie şi am în vedere şi acest aspect, care este gradul de suportabilitate”, a mai adăugat primarul Cosmin Andrei. AGERPRES