Cornel Pieptea: “Consilierii PNL vor participa la şedinţele CGMB când acesta va funcţiona legal”

pieptea_cornel1.jpgConsilierii municipali ai PNL vor participa la şedinţele CGMB când acesta va funcţiona legal, a declarat miercuri liderul consilierilor generali liberali, Cornel Pieptea.

“Atâta timp cât Consiliul nu funcţionează legal, participarea noastră nu este utilă, pentru că hotărârile luate nu sunt valide, ulterior ele vor fi atacate de Prefectură, iar participarea noastră la şedinţe în care participă consilieri incompatibili atrage pentru noi amenzi din partea ANI. ANI a informat Consiliul General că doi dintre consilierii generali se află în stare de incompatibilitate. Este vorba despre Gabriel Pârvu şi Gabriel Tănase. Dacă atunci când mergem la şedinţă constatăm că nu este şi acest punct privind mandatele celor doi consilieri pe ordinea de zi, părăsim sala”, a afirmat Pieptea într-o conferinţă de presă.

El a susţinut că activitatea CGMB este blocată în prezent. “În şedinţa din 4 septembrie, în CGMB au fost adoptate nu mai puţin de nouă hotărâri ce afectează funcţionarea în legalitate a Consiliului. Trei consilieri care s-au declarat incompatibili conform Ordonanţei 55 privind migraţia au fost excluşi, deşi această ordonanţă promovată de PSD prevedea că ei îşi pot schimba partidul fără a-şi pierde calitatea de consilieri. În aceeaşi şedinţă, trei consilieri membri supleanţi pe lista USL au fost validaţi fără respectarea prevederilor legale. Solicit prefectului Capitalei ca până la sfârşitul săptămânii să se pronunţe pe legalitatea tuturor hotărârilor adoptate pe 4 septembrie”, a spus Pieptea. AGERPRES