primaria sector5.jpgConturile Primăriei Sector 5 au fost blocate, deoarece hotărârile Consiliului Local din 16 august, prin care s-a stabilit noua structură organizatorică şi s-a aprobat rectificarea bugetului, nu au fost comunicate în termen legal, informează miercuri un comunicat de presă al Prefecturii Capitalei.

De asemenea, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bucureşti a suspendat şi alimentarea conturilor Primăriei Sector 5 cu cote defalcate din impozitul pe venit şi sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, mai arată sursa citată.

Primăria Sector 5, prin secretarul primăriei, are obligaţia legală de a comunica Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti, în termen de maxim 10 zile de la data adoptării, Hotărârile Consiliului Local prin care au fost aprobate noua organigramă a instituţiei şi bugetul rectificat, se precizează în comunicat.

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, i-a solicitat, printr-o adresă, primarului sectorului 5 să comunice de urgenţă respectivele hotărâri. Până la această dată hotărârile nu au fost comunicate şi, în consecinţă, Direcţia de Finanţe Publice Bucureşti a procedat în conformitate cu prevederile legale.

„Din păcate, lipsa de profesionalism a reprezentanţilor Primăriei Sectorului 5 va afecta, printre altele, şi angajaţii acestei instituţii, care riscă astfel să primească salariile cu întârziere. Voi insista în continuare pentru comunicarea de urgenţă a hotărârilor, pentru a debloca situaţia”, a spus prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, potrivit comunicatului citat. AGERPRES