Magistraţii Tribunalului Ialomiţa au dispus măsura controlului judiciar pentru viceprimarul municipiului Urziceni, Liviu Cazan, şi alte două persoane în vârstă de 41, respectiv 63 de ani, reţinuţi luni pentru 24 de ore pentru un prejudiciu de 800.000 de lei prin evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani.

Potrivit unui comunicat de presă al IGPR, „poliţiştii din Ialomiţa au reţinut luni, pentru 24 de ore, 5 persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 800.000 de lei prin evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani”.

„La data de 4 mai a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Ialomiţa au pus în executare 7 mandate de aducere, emise pe numele unor bărbaţi, cu vârste cuprinse între 41 şi 63 de ani, bănuiţi de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2015 – 2017, persoanele bănuite, având calitatea de administratori de drept şi de fapt ai unor societăţi comerciale situate pe raza judeţului Ialomiţa, ar fi efectuat operaţiuni de comercializare de material lemnos, fără respectarea legislaţiei aplicabile în domeniu”, se precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, cei în cauză ar fi întocmit documente fictive şi nu ar fi înregistrat în evidenţele contabile operaţiunile derulate şi veniturile obţinute, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la 800.000 de lei. De asemenea, din verificările efectuate, a rezultat că bărbatul de 63 de ani, în calitate de administrator al unor societăţi comerciale, ar fi transferat în folosul propriu sume de bani, despre care cunoştea că ar proveni din infracţiuni care ar fi fost comise cu ocazia comercializării materialului lemnos.

Trei dintre persoanele reţinute au fost prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa în cursul zilei de marţi, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. AGERPRES