Controale la unităţile de învăţământ din sectorul 4 pentru verificarea stadiului lucrărilor de reabilitare şi igienizare

popescu_piedone_.jpgPrimarul Cristian Popescu-Piedone a demarat o serie de controale la unităţile de învăţământ din sectorul 4 pentru verificarea stadiului lucrărilor de reabilitare şi igienizare a acestora pentru care au fost alocate peste 4.300.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al autorităţii locale, la 50 de unităţi şcolare din totalul de 72 aflate în administrarea autorităţii locale sunt în plină desfăşurare lucrări de reabilitare a clădirilor, reparaţii branşamente, înlocuire acoperiş, tâmplărie, instalaţii sanitare şi pardoseli, instalare de centrale termice.
Totodată, acolo unde situaţia a impus, mobilierul deteriorat a fost înlocuit cu unul nou, fie că este vorba despre bănci pentru elevi sau de corpuri destinate depozitării cărţilor în bibliotecă.

Este şi cazul Liceului Gheorghe Şincai, unitate de învăţământ cu tradiţie ai cărei elevi au promovat în procent de 100% examenul de bacalaureat în sesiunea din iunie.

Pe lângă repararea acoperişului care se afla într-o avansată stare de degradare, fapt semnalat primarului Cristian Popescu-Piedone şi de părinţii elevilor, cât şi de către conducerea respectivei unităţi de învăţământ, s-a reuşit dotarea bibliotecii cu mobilier nou. De asemenea, atât în cazul Liceului Gheorghe Şincai, cât şi în cel al tuturor unităţilor de învăţământ de pe raza sectorului 4, bibliotecile vor fi dotate cu televizoare, graţie colaborării dintre autoritatea locală şi un operator de telefonie.
De altfel, în baza aceleiaşi colaborări la începutul acestui an şcolar elevii din ciclul preuniversitar care au obţinut cea mai mare medie în anul de curs 2013 – 2014 vor primi câte o tabletă. AGERPRES