Contractul de execuţie a proiectului tehnic pentru viitorul drum expres Arad-Oradea a fost semnat, joi, de preşedinţii Consiliilor Judeţene Arad şi Bihor şi primarii oraşelor Arad şi Oradea.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Arad, Iustin Cionca, a anunţat că semnarea contractului a avut loc la sediul CJ Bihor.

Vara viitoare vom avea proiectul tehnic al drumului expres Arad-Oradea. Avem trei variante de traseu, pe care ni le-au prezentat astăzi proiectanţii. Lucrăm, aşa cum am promis, cu toate motoarele turate. Urmează să mă întâlnesc cu fiecare dintre primarii celor şapte unităţi administrativ-teritoriale din Arad care vor fi tranzitate de drumul expres, să le prezint cele trei variante de traseu şi să începem lucrările de topometrie necesare următoarei etape a proiectului„, a declarat Iustin Cionca.

Potrivit autorităţilor, drumul expres Oradea – Arad va avea profil de autostradă cu trei benzi de circulaţie pe sens pe o distanţă de 14,6 kilometri, profil de autostradă cu două benzi pe sens pe o distanţă de 43,5 kilometri şi profil de drum expres cu două benzi de circulaţie pe sens pe 76,4 kilometri, asigurându-se astfel conectivitatea cu infrastructura TEN-T existentă, respectiv sectorul Oradea – Borş şi Nădlac – Arad – Timişoara.

Execuţia drumului expres Oradea – Arad este estimată la un miliard de euro.

Proiectul va fi realizat de cele două judeţe în parteneriat cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) prin accesare de fonduri europene nerambursabile. AGERPRES