Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin a început demersurile de reziliere a contractului cu firma care s-a angajat să construiască o centrală termică pentru încălzirea celor aproximativ 30.000 de locuinţe din localitate. Primarul Marius Screciu a declarat că Alfa Ground Solutions se angajase să finalizeze lucrările de investiţie până în 2 februarie 2017, lucru care nu s-a întâmplat.

Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică al primăriei, din cauza acestei situaţii, a ajuns la concluzia că acest contract trebuie reziliat. La luarea acestei decizii a concurat şi faptul că nu ni s-a depus un proiect tehnic al centralei în construcţie, administratorii au schimbat unilateral soluţiile pe parcursul derulării contractului„, a precizat Screciu.

Potrivit acestuia, firma în cauză trebuia să obţină de la administraţia locală o prelungire a termenului de punere în exploatare a centralei termice, construită pe o suprafaţă de teren concesionată de 25.083 metri pătraţi. „Pentru iarna 2017-2018 trebuie să identificăm o altă soluţie de încălzire a oraşului. Nu este exclus ca sursa să rămână tot Termocentrala Romag-Termo a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare, pentru ale cărei echipamente închiriate noi plătim acum, lunar, 700.000 lei”, a adăugat Screciu. AGERPRES