Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat că nu a existat interes din partea firmelor pentru activitatea de deszăpezire, el anunţând că abia la sfârşitul lunii ar putea fi semnat contractul pentru atribuirea prin negociere directă a acestui serviciu pentru actualul sezon rece.

„Conducerea Giurgiu Servicii Publice, care are şi serviciul de deszăpezire în subordine, m-a informat că s-au organizat trei licitaţii pentru găsirea firmelor de deszăpezire, dar la prima nu a venit nimeni, la a doua s-au interesat câţiva, dar la fel nu au venit la licitaţie şi acum sunt la validarea procedurii privind negocierea directă. Eu cred că, până la sfârşitul lunii, vom avea contracte cu firme de deszăpezire specializate”, a declarat Nicolae Barbu.

El a susţinut că firmele specializate nu s-au înghesuit la licitaţii pentru că tarifele pentru deszăpezirea de autostrăzi, drumuri naţionale şi drumuri judeţene sunt mai tentante şi că, la astfel de contracte, se plăteşte şi staţionarea utilajelor, care lucrează doar când ninge.

„Când faci un contract, se plăteşte cam 30% că lucrezi sau că nu lucrezi, se plăteşte staţionarea pentru că utilajele aşteaptă pregătite să intervină şi atunci, că e cald, că e frig, că ninge, că nu ninge, 30 la sută îi dai din contract. Primăria municipiului Giurgiu a alocat 1,6 milioane de lei pentru deszăpezire în acest an. Am alocat fonduri conform estimărilor căderilor de zăpadă pe tot parcursul iernii, respectiv vreo 1,6 milioane de lei avem ca şi buget total, dar anul trecut am cheltuit sub 400.000 de lei pentru că a nins abia în martie”, a afirmat primarul municipiului Giurgiu. Edilul a punctat că şi-ar dori ca, pe viitor, municipalitatea să îşi poată achiziţiona propriile utilaje pentru deszăpezire. AGERPRES