Municipalitatea a atribuit contractele de achiziţie publică pentru serviciile de elaborare DALI, în vederea reconfigurării a două intersecţii – şos. Colentina – şos. Fundeni – şos. Andronache – str. Gherghiţei (sector 2) şi Piaţa Libertăţii (sector 4), potrivit primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan.

El a scris, marţi, pe Facebook, că aceste documentaţii vor sta la baza întocmirii ulterioare a proiectului tehnic pentru execuţia lucrărilor. Nicuşor Dan a spus că termenul de realizare a DALI este de 120 de zile calendaristice de la data ordinului de începere.

Primarul a punctat că în cele două intersecţii pe care Municipalitatea le va reconfigura se regăsesc artere foarte aglomerate: şoseaua Colentina, şoseaua Fundeni, şoseaua Andronache (care face legătura între Centura Bucureşti şi cartierul Colentina) şi strada Gherghiţei (care face legătura între Autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti şi şoseaua Colentina).

Nicuşor Dan a adăugat că modernizarea lor va aduce o îmbunătăţire a condiţiilor de circulaţie şi transport, asigurând o fluidizare a traficului, mai ales pentru zilele şi perioadele orare extrem de aglomerate. AGERPRES