Asociaţia de Dezvoltare Intracomunitară din Baia Mare a semnat, miercuri, un contract în valoare de 10,5 milioane lei cu firma Lor’Instal Construct din Bucureşti pentru executarea a două staţii de epurare a apelor. Cele două staţii vor fi construite în localităţile Seini şi Cavnic iar la staţia de epurarea din oraşul Târgu Lăpuş se va reabilita colectorul de evacuare a apelor uzate.
Acesta este cel de-al doilea contract semnat cu un executant din cadrul proiectului în valoare de 120 milioane lei privind extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare din judeţul Maramureş.

Cea mai importantă sumă din ultimul contract semnat, în valoare de 5,6 milioane lei este atribuit oraşului Seini, proiect ce prevede proiectarea şi execuţia unei staţii de epurare a apelor uzate specifice unei aşezări urbane. De asemenea, pentru construcţia staţiei din oraşul Cavnic se vor atribui 4,5 milioane lei, iar pentru lucrările de reabilitare a staţiei din oraşul Târgu Lăpuş este prevăzută suma de 110.000 lei. Cele trei investiţie trebuie finalizate în 22 de luni din momentul obţinerii avizelor tehnice şi de mediu.

„Avem o perioadă de şase luni de zile pentru elaborarea proiectului tehnic, obţinerea avizelor şi a autorizaţiei şi 22 luni pentru realizarea întregului proiect. De acum în 12 luni suntem aproape finalizaţi’, a spus, după semnarea contractului, directorul Lor’Instal Bucureşti, Vasile Cornel.

Cele trei lucrări din judeţul Maramureş vor fi realizate în colaborare cu societăţile Luca Way SRL, Alexander Hidro Projects şi General Concrete Cernavodă SRL.

Asociaţia de Dezvoltarea Intracomunitară Baia Mare împreună cu principalul distribuitor de apă din judeţ, compania Vital urmează se deruleze alte 12 licitaţii publice pentru modernizarea reţelelor de apă şi canalizare în mai multe localităţi rurale şi urbane.

” Avem în fază avansată de evaluarea alte două contracte destinate staţiilor de epurare a apelor din oraşele Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, a staţiei de tratare din oraşul Cavnic şi a microuzinei Blidari- Baia Mare. Până la sfârşitul lunii martie e posibil să avem toate contractele semnate”, a spus directorul companiei Vital, ing. Gasparik Geza. AGERPRES