bogheanu marilena.jpgPresedintii consiliilor judetene din Oltenia si directorul Agentiei de Dezvoltare Regionala SV Oltenia, Marilena Bogheanu, au semnat miercuri, la Slatina, cinci contracte de finantare pentru tot atatea proiecte, cu o valoare totala de 21,5 milioane de euro, finantate prin Programul Regional Operational.

Proiectul cu cea mai mare valoare, 49 de milioane lei, vizeaza imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta in Regiunea Sud Vest Oltenia si este implementat de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Sud Vest Oltenia, din care fac parte consiliile judetene din Olt, Dolj, Valcea, Mehedinti si Gorj. Vor fi dotate cu echipamente (autospeciale de interventie de diferite tipuri) subunitatile ISU din aceste judete.

Un alt proiect, in valoare de 2,2 milioane de lei, are ca obiect reabilitarea, modernizarea si dotarea Centrului de Ingrijire si Asistenta Slatina, unde sunt asistate in prezent 188 de persoane, 98 dintre ele fiind varstnici cu afectiuni cronice si restul, persoane cu handicap. Tot miercuri, a fost semnat contractul de finantare si pentru crearea la Targu Jiu a unui centru social care va oferi servicii persoanelor varstnice aflate in situatii de vulnerabilitate (singure, cu venituri reduse). Centrul va fi ridicat pe locul unei foste centrale termice din Targu Jiu, valoarea proiectului fiind de 2,5 milioane de lei.

La Slatina a fost semnat contractul de finantare si pentru modernizarea si extinderea infrastructurii de cazare si a utilitatilor conexe in vederea clasificarii la categoria de patru stele a hotelului Palace din Govora (judetul Valcea). Contractul a fost semnat intre directorul SC Baile Govora SA, Mihai Handolescu, si Marilena Bogheanu. La Govora, prin investitia de 7,2 milioane lei, va fi modernizata si baza de tratament si va fi reabilitat izvorul de apa minerala.

Un alt contract semnat miercuri la Slatina este cel pentru modernizarea si reabilitarea Drumului Judetean 643 A Bals – limita judet Dolj, pe o portiune de 20,52 de kilometri, investitie de 20 de milioane de lei. Directorul ADR SV Oltenia, Marilena Bogheanu, a mentionat ca ADR Oltenia va semna pana la finele acestui an alte doua proiecte, care vizeaza investitii la ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judetean Slatina si modernizarea unui drum judetean, precum si investitii in alte judete, exemplificand reabilitarea Muzeului Portile de Fier.

Pana acum, la ADR Oltenia au fost depuse 264 de proiecte, cu o valoare de 658 de milioane de euro, din care au fost aprobate 58 si au fost sau vor fi semnate pana la sfarsitului anului contracte de finantare de 165 de milioane de euro. AGERPRES