Mai mulţi primari din judeţul Satu Mare au semnat, miercuri, 41 de contracte în valoare de 19,5 milioane lei pentru finanţarea unor investiţii prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a declarat că prin PNDL se efectuează o „dezvoltare fără precedent a judeţului Satu Mare”, acest lot de contracte fiind doar o parte din totalul celor în lucru sau în curs de semnare.

„Avem 141 de contracte pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi ne-au venit o dată 56, acum 41, şi mai trebuie să ne vină restul contractelor. (…) Chiar putem să demonstrăm şi să ne convingem, vedem cu adevărat că aceste contracte le vom derula, sunt finanţate şi susţinute. Cred că putem să vorbim de o dezvoltare fără precedent a judeţului Satu Mare, prin care putem să rezolvăm probleme care au existat de mult timp, drumuri care poate de 20, 30, 40 de ani n-au fost reabilitate, probleme nu numai de infrastructură rutieră ci şi de edilitară”, a declarat Ştef.

Preşedintele CJ a cerut primarilor să fie operativi, să-i determine pe constructori să facă treabă.
Proiectele prevăd modernizarea unor drumuri, a unor cămine culturale, a unor grădiniţe şi şcoli. AGERPRES