Trei contracte de execuţie în valoare totală de 79 milioane de lei au fost semnate de primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleşa, pentru al doilea proiect de mobilitate urbană din oraş, la câteva săptămâni după ce au demarat lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere în primul astfel de proiect implementat de administraţia locală, în valoare de peste 58 milioane de lei.

„Am semnat cele trei contracte de execuţie în valoare totală de 79 milioane de lei, pentru al doilea proiect de mobilitate urbană din Alba Iulia!”, a anunţat pe pagina oficială de Facebook, Gabriel Pleşa, care s-a declarat bucuros că lucrările de modernizare a infrastructurii vor începe şi aici în cel mai scurt timp.

Primarul a spus că principalele bulevarde din Alba Iulia vor fi, începând cu anul viitor, complet modernizate, cu piste de biciclete, benzi dedicate pentru transportul în comun, monitorizare video şi amenajări peisagistice.

Al doilea proiect de mobilitate urbană este împărţit pe trei loturi, fiecare cu alt constructor. „Faţă de valoarea estimată pentru realizarea obiectivului, care era de 87.928.415 lei, fără TVA, am reuşit să facem, în urma licitaţiei, o economie de peste 9 milioane de lei”, a precizat edilul.

Gabriel Pleşa a adăugat că are încredere că toţi cei trei constructori vor executa lucrările „la o calitate foarte bună şi într-un timp cât mai scurt, astfel încât disconfortul albaiulienilor să fie cât mai redus”.

El a punctat că astfel de lucrări ample nu se pot executa peste noapte. „Atât eu, cât şi colegii din primărie, vom monitoriza zilnic, pe şantier, lucrările, pentru a ne asigura că se respectă graficul de execuţie şi că disconfortul este redus la minim”, a conchis primarul municipiului Alba Iulia. AGERPRES