Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a semnat contractul de finanţare din fonduri europene pentru proiectul care prevede amenajarea unei zone de agrement între cele două poduri de pe Someş, informează administraţia locală.

Potrivit sursei citate, proiectul „Transformarea zonei degradate malurile Someşului între cele 2 poduri în zonă de petrecere a timpului liber pentru comunitate” are o valoare de 8.493.748 lei, din care contribuţia proprie ce revine Primăriei Satu Mare este de 150.078,99 lei iar restul este asigurat din fonduri europene.

„Este un proiect pentru care am muncit foarte mult, a fost nevoie de foarte multe avize de la instituţii şi mă bucur că am reuşit să semnăm contractul de finanţare. Amenajarea malului Someşului este o dorinţă foarte veche a administraţiei publice din Satu Mare şi mă bucur că am reuşit să obţinem fonduri europene pentru acest proiect. Mulţumesc echipei din cadrul Primăriei care a muncit la acest proiect”, a declarat primarul Kereskenyi Gabor.

În cadrul proiectului se va realiza dotarea zonei cu facilităţi de recreere şi petrecere a timpului liber prin amenajare de alei, locuri de joacă, terenuri de sport / fitness, montarea de mobilier urban, instalaţii de iluminat, supraveghere video, distribuţie semnal Wi-Fi. AGERPRES