Contract intre Primaria Targu Jiu si o firma austriaca pentru un depozit ecologic

Primaria Targu Jiu si firma austriaca UEG au semnat un contract pentru realizarea unui depozit ecologic de gunoi la marginea municipiului, contractul avand o valoare de 16 milioane de euro.
Contractul prevede ca timp de 20 de ani activitatea de depozitare a deseurilor din Targu-Jiu este concesionata catre UEG. Reprezentantul in Romania al firmei austriece, Leo Kroneder, a declarat, cu aceasta ocazie, ca UEG va implementa sistemul de depozitare a deseurilor pe parcursul mai multor ani la standardele Uniunii Europene. Acesta a mentionat ca pana in luna mai a anului viitor firma se va ocupa de partea birocratica a afacerii, pentru ca in cursul verii sa lucreze efectiv la amenajarea viitorului depozit ecologic, astfel incat prima tona de gunoi sa fie depozitata in noua locatie in septembrie 2007.

Primarul Florin Carciumaru a declarat ca pentru Targu Jiu semnarea contractului respectiv reprezinta un pas foarte mare deoarece doar cateva orase din Romania au ajuns in aceasta faza de rezolvare a problemelor de mediu pe care le au. Carciumaru si-a exprimat convingerea ca depozitul care va fi construit la Targu Jiu va fi folosit ulterior si de restul oraselor din judet care, de asemenea, vor fi obligate sa aiba astfel de gropi ecologice.

Edilul a mentionat ca Primaria va incasa anual de la firma austriaca o suma de 50.000 de euro pentru suprafata de teren concesionata, la care se adauga o cota din suma incasata pentru fiecare tona de gunoi depozitata. UEG se va ocupa, de asemenea, de ecologizarea locului pe care se afla actuala groapa de gunoi.