Miercuri, 12 octombrie, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, ministrul Cseke Attila și primarul municipiului Moinești, Valentin Vieru au semnat primul contract de finanțare din județul Bacău în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”.
Este vorba de suma de 8,7 milioane de lei pentru lucrări importante de infrastructură, respectiv reabilitarea a cinci poduri importante: 2 pe strada Martir Horia și câte unul pe străzile Bradului, Republicii și 1 Mai.
„Aceste obiective sunt de strictă necesitate – semnarea contractului de finanțare este o veste bună pentru întreaga comunitate, mai ales pentru cei care locuiesc pe străzile respective. Vorbim despre o investiție totală de aproape 9 milioane de lei din care contribuția de la bugetul local este de circa patru sute de mii, adică 4,5% din valoarea totală a proiectelor de reabilitare a celor 5 poduri prin programul național de investiții ‘Anghel Saligny’. De abia așteptăm să demarăm lucrările!”, a declarat Valentin Vieru, primarul municipiului Moinești.