Reprezentanţii Companiei de Apă Oltenia (CAO) SA şi ai firmei care a câştigat licitaţia au semnat, pe 5 mai, un contract de 82.611.548 lei prin care vor fi executate lucrări de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare în zona de est a municipiului Craiova.

Potrivit primarului Craiovei, Olguţa Vasilescu, investiţiile care se vor face în baza acestui contract vizează lucrări în cartierele Bariera Vâlcii, Drumul Apelor, Plaiul Vulcăneşti, Valea Roşie, unde se extinde reţeaua de alimentare cu apă a cartierului ANL, dar şi în Craioviţa Nouă, 1 Mai, zona de la Podul Consul până la Niela.

„Este o zi foarte bună pentru Craiova. Deja se lucrează pe partea de vest a municipiului, iar acum s-a semnat contractul pentru partea de est, care cuprinde cartierele 1 Mai, Valea Roşie, Bariera Vâlcii, Aleile Şimnic, Plaiul Vulcăneşti, Drumul Muntenilor, practic, toate zonele care nu au canalizare. Mai sunt câteva străzi care nu au fost prinse în proiect, pentru că nu erau în domeniul public în anul 2015, însă pe acestea Compania de Apă Oltenia va introduce canalizare cu forţe proprii, astfel ca, la finalul proiectului, întreg municipiul Craiova să beneficieze de canalizare”, a spus Vasilescu.

Directorul general al Companiei de Apă Oltenia, Alin Şuiu, a explicat că întârzierea cu care s-au semnat contractele pentru municipiul Craiova a fost determinată de lipsa unor firme puternice, care să poată derula şi finaliza lucrări de asemenea anvergură, motiv pentru care licitaţiile au fost reluate.

„Vreau să vă asigur şi eu că, la finalizarea lucrărilor prevăzute în cadrul proiectului, toată Craiova va fi conformată la canalizare. Pe străzile care au ajuns în domeniul public după anul 2015 şi nu au canalizare, investiţiile se vor face din fonduri proprii ale Companiei de Apă Oltenia, astfel că nu va rămâne nici o zonă neacoperită. A durat ceva mai mult să semnăm cele două contracte pe Craiova pentru că am fost nevoiţi să reluăm licitaţiile. În prima fază au lipsit firmele puternice, care să aibă toate documentele şi experienţa necesară unor lucrări de asemenea anvergură. Acum sperăm ca, într-o lună, o lună şi jumătate, după ce obţin toate autorizaţiile, antreprenorii să demareze lucrările şi pe partea de Vest. Ne-au dat asigurări că se va intra în forţă, pe mai multe străzi, astfel încât să se finalizeze câte un cartier, pentru ca deranjul provocat cetăţenilor să fie cât mai mic”, a spus Şuiu.

Contractul de lucrări face parte din „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dolj, în perioada 2014-2020”, iar licitaţia a fost câştigată de Asocierea SC DSE Consulting SRL – SC Thermal Pipes Solutions SRL – SC Utalim SA, la o valoare de 82.611.548,26 Lei, fără TVA. Lucrările aferente contractului „DJ-CL-01 Reabilitare şi extindere reţele de apă şi canalizare în zona de est a Municipiului Craiova cuprind extinderea reţelei de alimentare cu apă în cartierul ANL din Valea Roşie pe o lungime de 1.858 metri, reabilitarea reţelei de alimentare cu apă pe o lungime totală de 7.327 metri, extinderea reţea de canalizare pe o lungime de 29.746 metri, incluzând 1.991 racorduri şi 833 cămine de vizitare, reabilitarea reţeţei de canalizare pe o lungime de 24.380 metri, incluzând 1.429 racorduri şi 865 cămine de vizitare, dar şi construcţia unui număr de 5 staţii noi de pompare a apei uzatei (şi conductele de refulare aferente), precum şi reabilitarea staţiilor de pompare a apei uzate din Craioviţa Nouă şi 1 Mai.

Contractul include lucrări de construcţie, furnizare şi montaj utilaje şi echipamente tehnologice, testare şi punere în funcţiune a acestora, precum şi remedierea eventualelor defecte apărute în perioada de garanţie. Durata de execuţie a lucrărilor şi de punere în funcţiune a instalaţiilor este de 36 de luni, iar perioada de garanţie este de 36 de luni.

„Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dolj, în perioada 2014-2020” are o valoare totală de peste 445 milioane euro. AGERPRES