canalizare250.jpgCompania de Apă Arad S.A. a parafat al 13-lea contract de lucrări din cadrul proiectului major de apă şi canalizare al judeţului Arad, a anunţat Gheorghe Bănăţean, director general al Companiei de Apă Arad S.A.

Potrivit sursei citate, este vorba de contractul „Reabilitare şi extindere reţele de apă şi canalizare în localităţile Ghioroc, Cuvin, Miniş, Păuliş, Lipova”, din cadrul proiectului „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad”, cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial ‘Mediu, al cărui beneficiar este Operatorul Regional S.C. Compania de Apă Arad S.A.

„‘Reabilitare şi extindere reţele de apă şi canalizare în Ghioroc, Cuvin, Miniş, Păuliş, Lipova’ este cel de-al treisprezecelea contract adjudecat până în prezent în cadrul proiectului major de investiţii şi a fost atribuit, prin licitaţie deschisă, unei companii arădene. Contractul are o valoare de 37.049.329,90 lei şi se va derula pe o perioadă de 16 luni cu o perioadă de notificare a defectelor de 12 luni”, a declarat luni, Gheorghe Bănăţean.

În cadrul proiectului, reţelele de apă vor fi reabilitate pe 8.910 m şi vor fi extinse cu un total de 39.828 m, în vreme ce reţelele de canalizare vor fi reabilitate pe 4.264 m şi vor fi extinse cu un total de 47.873 m, lucrările urmând a fi executate pe un total de 148 de străzi,

„Proiectul ‘Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad’ – Aqua Project Arad reprezintă o etapă semnificativă în procesul reabilitării generale şi extinderii infrastructurii de alimentare cu apă şi canalizare din judeţul Arad, fapt ce va contribui esenţial la dezvoltarea unui sistem modern şi conform cu normele europene şi va duce, implicit, la îmbunătăţirea serviciilor prestate de S.C. Compania de Apă Arad S.A.”, a adăugat Gheorghe Bănăţean, director general a C.A. Arad.

Derulat în perioada 2007-2015, întregul proiect are o valoare totală de 520.606.948 lei, din care 76,48% reprezintă contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene, 11,70% cea a Guvernului României, iar 1,80% contribuţia autorităţilor locale din aria proiectului, diferenţa de 10,02% fiind obţinută de S.C. Compania de Apă Arad S.A. prin contractarea unui credit bancar garantat de Consiliul Judeţean Arad.
Proiectul este cofinanţat din Fondul de Coeziune, în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Mediu, Axa prioritară 1:. Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată”. AGERPRES