Primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, a semnat, pe 30 octombrie, cu oficiali ai Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), un contract în valoare de 11 milioane de euro pentru modernizarea iluminatului public din oraş.
Edilul a precizat, pe pagina sa de socializare, că investiţia prevede montarea a 9.000 de corpuri de iluminat cu tehnologie inteligentă LED, dar şi modernizarea a 40 de kilometri de infrastructură de electricitate ce deserveşte iluminatul stradal pe 60 de străzi.
Perioada de selecţie a societăţii care va executa lucrările este de aproximativ 6 luni, a mai spus primarul Cosmin Necula, urmând ca procedura să se realizeze după regulile BERD.
Lucrarea propriu-zisă va fi executată în 18 luni, în conformitate cu termenul estimat în documentaţia tehnică a proiectului.
Primarul municipiului Bacău a mai precizat că modernizarea iluminatului stradal va conduce la creşterea siguranţei publice şi la înjumătăţirea consumului de energie electrică pentru funcţionarea oraşului. Totodată, emisiile de dioxid de carbon generate în funcţionarea sistemului de iluminat vor scădea cu 50 la sută. AGERPRES