Nu mai puţin de 18 scări de bloc din municipiul Giurgiu beneficiază de un proiect iniţiat de Primărie privind contorizarea pe orizontală a agentului termic şi a apei potabile, sistem conceput pentru eliminarea rău-platnicilor.

”Acest program a devenit mai cunoscut în acest an când 26 de scări de bloc din municipiu au depus cereri pentru realizarea acestei contorizări, iar pentru 18 scări contorizarea pe orizontală a fost deja realizată”, a declarat, luni, consilierul din cadrul Primăriei municipiului Giurgiu, Ion Mezaroş.

Contorizarea pe orizontală înlocuieşte în mod benefic pentru utilizatori contorizarea pe verticală a agentului termic, prin acest nou sistem putându-se monta gigacalorimetre şi robineţi la intrarea în fiecare apartament şi astfel putând fi excluşi din sistem cei care nu-şi plătesc datoriile.

”Noi am avut persoane pe scară cu datorii de peste o sută de milioane de lei vechi şi din această cauză toţi locatarii de pe scară erau în situaţia de a nu mai primi agent termic. Acum, prin acest nou sistem, poate fi întreruptă alimentarea cu agent termic a rău-platnicilor chiar de la intrarea în apartament, iar distribuţia agentului termic pentru cei cu plata la zi poate continua”, a declarat şi Elena M., din scara E a blocului 42/ 853 din municipiul Giurgiu.

O scară de bloc din municipiul Giurgiu a extins acest sistem şi a realizat contorizarea pe orizontală şi pentru apa potabilă, în acest fel fiind eliminate şi consumurile nejustificate de apă. Autorităţile şi-au propus ca până la finalul anului aproximativ o sută dintre cele opt sute de scări de bloc din municipiu să fie contorizate pe orizontală. Costurile pentru realizarea acesteia se ridică la aproximativ 1.200 de lei pentru un apartament. AGERPRES