Containerele pentru colectarea deseurilor din Satu Mare vor fi incuiate

ilyes_iuliu.jpeg

Containerele pentru colectarea gunoaielor din municipiul Satu Mare vor avea cheie incepand cu 2010, pentru a-si putea depozita deseurile doar persoanele care platesc taxa de salubrizare.

Primarul Iuliu Ilyes a anuntat miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca s-a pregatit un act aditional la contractul cu societatea de salubrizare SC Florisal SRL care opereaza pe raza municipiului. Actul prevede ca pana la finalul anului 2010 sa fie reamenajate toate punctelor de colectare a deseurilor.

Acest lucru presupune colectarea deseurilor pe doua categorii: uscate-reciclabile (PET-uri, hartie, sticla) si deseuri umede (resturi menajere), dar si inchiderea acestora, astfel incat sa aiba acces, cu cheie, doar locatarii care isi platesc taxa de salubrizare. Potrivit primarului, in municipiu functioneaza doua astfel de puncte, iar locatarii sunt multumiti. Ilyes a explicat ca aceasta masura a fost luata deoarece exista foarte multi satmareni care nu-si platesc taxa de salubrizare si considera ca astfel vor fi obligati sa-si achite datoria. AGERPRES