Un număr de 15 containere pentru colectarea uleiului alimentar uzat vor fi amplasate în municipiul Miercurea Ciuc, iar locuitorii sunt îndemnaţi să le folosească cu responsabilitate.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a municipalităţii, se arată că unele dintre containere au fost deja amplasate şi, după o scurtă perioadă de testare, se va decide unde vor fi amplasate şi celelalte. Pe containere se află afişate mai multe informaţii bilingve despre modul de folosire.

„Putem arunca ulei alimentar uzat, stricat sau expirat, grăsime rezultată din gătit, unt şi margarină, toate ambalate în PET-uri bine închise. Este interzisă aruncarea în containere a uleiului de motor şi a altor lubrifianţi, a uleiului mineral, a deşeurilor alimentare sau a altor tipuri de deşeuri”, se arată în postarea menţionată. Uleiul uzat colectat va fi reciclat.

Locuitorii oraşului sunt rugaţi să dea dovadă de responsabilitate şi să folosească aceste containere în scopul pentru care au fost amplasate.

În municipiul Miercurea Ciuc s-au organizat, periodic, campanii de colectare a uleiului alimentar uzat, la care locuitorii oraşului au fost foarte receptivi. AGERPRES