containere.jpgPe 7 mai, la Şcoala „George Coşbuc” din Sighetu Marmaţiei a avut loc lansarea oficială a Programului de colectare selectivă a deşeurilor de pe raza capitalei Maramureşului istoric. În cadrul acestui program, au fost deja amplasate 105 containere speciale în diferite zone ale oraşului.

Cu această ocazie a fost organizată şi o expoziţie-concurs, în cadrul căreia elevii şcolii au expus picturi, machete şi obiecte fabricate din materiale reciclabile, cele mai reuşite exponate fiind premiate.

„Ne bucurăm că s-a reuşit demararea acestui program, în parteneriat cu Primăria Sighet şi producatorul de containere, prin care sperăm să îmbunătăţim climatul de curăţenie al Sighetului. Este foarte importantă sensibilizarea cetăţenilor asupra colectării selective a deşeurilor. Un prim pas îl reprezintă educaţia copiilor, în ideea dezvoltării unui înalt grad de spirit civic. De aceea am ales să lansăm acest program în mijlocul elevilor, care au dovedit interes şi implicare maximă în colectarea selectiva a deşeurilor”, a spus ing. Gheorghe Ghirasin, administratorul firmei de salubritate din Sighetu Marmaţiei.