Containere de colectare selectivă a deşeurilor, distribuite în cadrul unui proiect derulat de CJ Caraş-Severin

containere.jpgConsiliul Judeţean Caraş-Severin a demarat activitatea de montare şi distribuire a containerelor pentru colectare selectivă şi a unităţilor de compostare a deşeurilor, achiziţionate în cadrul proiectului “Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraş-Severin”.

“Au fost aduse spre montare o mare parte a containerelor de colectare selectivă, respectiv, 2.070 de bucăţi, şi a unităţilor de compostare – 7.200 de bucăţi. Dintre acestea, au fost deja distribuite unităţilor administrativ-teritoriale 1.266 de containere de colectare selectivă, la Reşiţa şi Bocşa, şi 7.196 de unităţi de compostare în Reşiţa, Bocşa, Oţelu Roşu şi în 24 de comune”, afirmă Camelia Şişco, şefa Serviciului Comunicare din Consiliul Judeţean Caraş-Severin.

Necesarul de containere a fost stabilit de proiectantul general, în cadrul Studiului de fezabilitate, pe baza informaţiilor transmise de primăriile din judeţ, care au obligaţia să amenajeze platformele unde acestea vor fi amplasate.

Prin proiect au fost achiziţionate mai multe categorii de contaiere de precolectare a deşeurilor municipale. “Este vorba de 3.300 de containere pentru colectarea selectivă a deşeurilor, cu o capacitate de 1,1 m.c., din care 1.274 pentru hârtie şi carton, de culoare albastră, 1.251 pentru plastic şi metal, de culoare galbenă, şi 775 pentru sticlă, de culoare verde, precum şi 16.800 de unităţi de compostare cu o capacitate de 220 l; opt containere pentru colectarea deşeurilor periculoase cu o capacitate de 6 m.c.; 21 de containere pentru colectarea deşeurilor voluminoase cu o capacitate de 15 mc; zece containere pentru colectarea deşeuri electrice şi electronice, cu o capacitate de 30 m.c. Activitatea de montare şi distribuire a containerelor va continua în perioada imediat următoare”, a precizat Camelia Şişco.
În acest proiect, este prevăzută, de asemenea, construirea Centrului de management integrat al deşeurilor care va include un depozit central ecologic de deşeuri, o staţie de sortare şi o staţie de tratare mecano-biologică simplă la Lupac. Alte trei staţii de transfer vor fi construite la Pojejena, Bozovici şi Oţelu Roşu. În cadrul proiectului vor fi executate şi lucrările de închidere a depozitelor neconforme de deşeuri din judeţul Caraş-Severin.

Proiectul “Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraş-Severin” este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Sectorial “Mediu” şi urmează să fie finalizat până la sfârşitul anului, având o valoare totală de peste 186 milioanelei, fără TVA. AGERPRES