Consultarea taxelor online isi dovedeste eficienta la Oradea

Aproape 12.500 de contribuabili verifica lunar pe pagina de internet a Primariei Oradea cuantumul impozitelor si taxelor pe care le au de platit catre buget, o modalitate preferata robotului telefonic.

Potrivit directorului executiv adjunct al Directiei Economice din Primaria Oradea, Tanase Miculescu, oradenii au la indemana, din luna septembrie 2008, un sistem usor de vizualizat pe pagina de internet a Primariei Oradea, www.oradea.ro, la sectiunea consultare taxe.

Verificarea online se face pe baza codului numeric personal, la persoanele fizice, respectiv a codului fiscal, la persoanele juridice, fara a fi nevoie de parola de acces. “Masura se bucura de succes prin numarul mare de accesari, mult mai mare decat sistemul precedent cand contribuabilii puteau interoga soldul printr-un robot la un numar de telefon gratuit”, a spus Miculescu.

Conform evidentelor municipalitatii, de la implementarea sistemului si pana in decembrie 2008, pagina de consultare taxe de pe site-ul Primariei a avut circa 50.000 de accesari. Plata sumelor datorate bugetului local se poate face direct la ghiseele Primariei, precum si prin intermediul oficiilor postale si al agentiilor CEC de pe raza municipiului. Tanase Miculescu a amintit ca oradenii care vor achita integral obligatiile pe anul in curs privind impozitul pe cladiri, terenuri si mijloace de transport, pana la primul termen de plata, scadent la 31 martie, vor beneficia de o bonificatie de 5%.