Reprezentantii Iulius Group sustin ca ansamblul rezidential care se construieste in apropierea Palatului Culturii din Iasi va fi finalizat in 2011.

Reprezentand o investitie de peste 250 de milioane de euro si avand in vedere complexitatea proiectului Palas (care cuprinde o zona comerciala, rezidentiala, hoteliera, birouri clasa A, cea mai mare parcare subterana din Romania si un parc amenajat de aproximativ 5 hectare), dezvoltatorul a decis sa adopte „politica pasilor marunti”, asteptand revenirea pietei si relaxarea creditarii pentru populatie, precum si inscrierea economiei romanesti pe o directie, daca nu ascendenta, macar stabila din punct de vedere financiar.

„In prezent, specialistii Iulius Group lucreaza impreuna cu reprezentantii institutiilor financiar-bancare pentru stabilirea noului grafic de executie a lucrarilor si de etapizare a proiectului in noile conditii. Acordam prioritate acelor componente ale ansamblului care nu sunt foarte sensibile la fluctuatiile pietei”, a declarat, joi, Iulian Dascalu, presedintele Iulius Group.

Dezvoltatorul Palas a fost surprins in anul 2008 cu patru proiecte ample in desfasurare. Doua au fost finalizate anul trecut: inaugurarea extinderii Iulius Mall Iasi si deschiderea Iulius Mall Suceava, iar alte doua obiective sunt in derulare – extinderea Iulius Mall Timisoara (programata pentru finalizare in toamna lui 2009) si cel mai complex proiect al companiei, ansamblul urbanistic Palas. Compania a decis ca buna parte dintre muncitorii chinezi angajati la Palas sa finalizeze lucrarile de extindere a Iulius Mall Timisoara.

Intre timp, in paralel cu proiectarea lucrarilor de instalatii, de finisaje, in arealul Palas se desfasoara ridicarea structurii parcarii subterane aferente cladirilor rezidentiale dinspre strada Sf. Lazar, precum si continuarea lucrarilor de descarcare arheologica in cel mai mare sit actual din Romania, dupa cum estimeaza specialistii din domeniu.

Iulius Group nu intentioneaza sa renunte sau sa instraineze proiectul Palas. „Proiectul Palas, dezvoltat de Iulius Group in asociere cu Consiliul Local al Municipiului Iasi, s-a bucurat de sustinerea comunitatii si contam pe acest sprijin si in viitor. Multumim celor care ne-au oferit increderea lor inca de la inceput. Palas este un proiect vital pentru comunitatea si viitorul Iasiului, de aceea cele mai bune solutii trebuie sa le gasim pe plan local. Palas este unul dintre putinele proiecte din tara care continua in aceste conditii de criza economica si ii asiguram pe ieseni ca ne vom respecta promisiunea de a finaliza ansamblul urbanistic menit sa relanseze Iasiul atat din punct de vedere economic, turistic, cat si cultural”, a precizat Iulian Dascalu.