Primăria municipiului Bârlad a anunţat demararea lucrărilor pentru o nouă autobază, investiţie care se ridică la suma de 13,9 milioane de lei şi face parte din proiectul de Mobilitate Urbană, care include şi achiziţionarea a 10 autobuze electrice.

Autobaza va fi formată din birouri şi o zonă tehnică ce va cuprinde parcare pentru mijloacele de transport în comun, atelier de întreţinere, spălătorie şi staţii de încărcare pentru autobuzele electrice.

„Realizarea depoului face parte din pachetul privind Mobilitatea urbană, cel mai mare proiect al Bârladului din ultimii 30 de ani, care cuprinde achiziţionarea autobuzelor electrice, precum şi asfaltarea şi modernizarea celor mai importante străzi ale oraşului. În total este vorba de o investiţie de peste 100 de milioane de lei”, a precizat primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroş.

Autobaza va fi construită pe amplasamentul fostului poligon auto din municipiul Bârlad. Valoarea proiectului a fost iniţial de 14,7 milioane de lei, dar firmele care efectuează lucrările s-au angajat să construiască depoul cu 13,9 milioane lei. AGERPRES