Aeroportul Internaţional Maramureş (AIM) a introdus în licitaţie publică contractul pentru extinderea şi modernizarea terminalului pentru pasageri, una dintre cele mai importante investiţii după extinderea pistei, a informat Consiliul Judeţean Maramureş.

Conform aceleiaşi surse, construcţia noului terminal de pasageri este estimată la o valoare totală maximă de 124.894.962,42 lei, sumă care include TVA.

Contractul prevede proiectarea (cu elaborarea documentaţiilor tehnico-economice) şi execuţia propriu-zisă (inclusiv cu asigurarea asistenţei tehnice din partea proiectantului). Suma include şi furnizarea şi montarea dotărilor incluse în proiect a echipamentelor de control securitate, signalistică, panotaje, precum şi a echipamentelor şi utilajelor tehnologice. Contractantul porneşte de la propunerile tehnice şi arhitecturale din Studiul de Fezabilitate elaborat şi trebuie să ajungă la punerea în funcţiune a proiectului noului terminal pentru pasageri.

„Contractul va fi atribuit pe o durată de 24 de luni (2 ani) pe criteriul cel mai bun raport calitate-preţ, unde preţul are o pondere procentuală în decizia finală de 49%, planul de implementare a contractului -15%, perioada de garanţie – 10%, restul procentelor (26%) revenind experienţei profesionale a 6 experţi-cheie în realizarea proiectului”, precizează CJ.

Finanţarea este asigurată din surse proprii, fonduri de la bugetul de stat şi fonduri nerambursabile UE prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 10 octombrie 2022.

Noul terminal pentru pasageri va avea o suprafaţă totală desfăşurată de 12.209 metri pătraţi şi o capacitate de 450 pasageri pe oră. AGERPRES